Tools


Siemens Worldwide

Siemens Global Weblogs

Language

 

Contact

Technologieblog

 • Katrien Valkiers 15/06/2017

  Het Siemens Metals Belux team: tot uw dienst!

  Dankzij een grondige kennis van de drie belangrijke domeinen in de staalindustrie, met name vloeibare staalprocessen, warm- en koudwalserij, is Siemens erin geslaagd om een unieke competentie op te bouwen voor de staalsector. Zo bieden wij niet alleen op maat gemaakte oplossingen  voor geïntegreerde staalfabrieken, maar ook voor nieuwe en bestaande installaties en alle hulpfaciliteiten.

   

  Na de verschuivingen in het aanbod van ons Metals-portfolio drie jaar geleden, hebben we onze organisatie aangepast, en zijn we vandaag opnieuw actief met een dedicated team voor de metaalindustrie. Voor de productbusiness, en de hiermee gepaard gaande services en value services kan je bij ons Metals team 24 uur op 24 terecht. Voor sleutel-op-de-deur projecten voor oplossingen en technologische services binnen de staal- en non ferro-industrie werken wij nauw samen met complementaire partners.  Aan het hoofd van dit team staat Eddy Ternier, Regional Accountmanager.

   

  Het lokale aspect bij Siemens België vormt de bron van toegevoegde waarde voor de eindklant, zij het maar door de intermediaire rol die kan worden gespeeld tussen de verschillende bedrijfsculturen in de Belux, Duitsland en Frankrijk.

   

  Bij wie kan u terecht ?

   

  Van links naar rechts:

   

  Heeft u vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

   

  Wij hopen u op deze manier nog beter van dienst te zijn!

  ...
 • Katrien Valkiers 09/06/2017

  Siemens en TCS bundelen hun krachten voor industriële IoT-toepassingen op MindSphere

  Tata Consultancy Services, een wereldwijd toonaangevende leverancier van IT- en consultancy-diensten en bedrijfsoplossingen, en Siemens kondigden vandaag een nieuwe samenwerking rond de innovatie van het Internet of Things (IoT) aan. Met een sterke focus op klanten uit de productie-industrie, de energie-, gebouwtechnologie-, en gezondheidszorgsector evenals op spoorwegmaatschappijen, zal deze samenwerking ervoor zorgen dat klanten voordeel kunnen halen uit nieuwe gegevensinzichten en diensten gebaseerd op MindSphere, het cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem van Siemens.

   

  Klanten zullen bovendien ook voordeel halen uit nieuwe door TCS ontwikkelde toepassingen voor MindSphere. Zo zullen ze immers over nieuwe digitale en analytische diensten beschikken zoals voorspellend onderhoud en energiemonitoring. De nieuwe oplossingen van Siemens en TCS zullen klanten mogelijkheden bieden om nieuwe modellen te ontwikkelen en zo IoT-innovaties te benutten en de door de digitale economie geboden kansen te kunnen grijpen.

   

  Milind Lakkad, Executive Vice President en Global Head of Manufacturing bij Tata Consultancy Services verklaart er het volgende over: “We werken reeds jarenlang samen met Siemens aan technologische innovaties. Dankzij deze laatste ontwikkeling zullen onze klanten op het vlak van IoT-innovatie een grote sprong voorwaarts kunnen maken. Met deze MindSphere-overeenkomst zullen we onze samenwerking verder versterken en onze klanten ondersteunen om de door digitale innovatie geboden kansen te grijpen. Zo zullen onze klanten niet alleen voordeel halen uit onze expertise op het vlak van de ontwikkeling van toepassingen en systeemintegratie maar eveneens uit de rechtstreekse ervaringen opgedaan bij de platformontwikkeling.”

   

  Lees het volledige persbericht op deze link

   

  Wenst u graag meer informatie over Mindsphere? Surf dan naar deze link

  ...
 • Katrien Valkiers 02/06/2017

  Nieuwe WinCC-versie: ontdek de extra mogelijkheden

  Gebruikt u WinCC voor het monitoren en bijsturen van geautomatiseerde processen uitgevoerd door Siemenstechnologie? Sinds april is deze software veelzijdiger dan ooit, met de nieuwe versie SIMATIC WinCC V7.4 SP1, een volledige versie en de volwaardige vervanger van 7.4.

   

  1. Verbeterde communicatie

  Om te beginnen breidt WinCC V7.4 SP1 de communicatiemogelijkheden van de S7-1200- en S7-1500-kanalen uit. Niet alleen importeert u vanaf nu offline tags en alarmen uit TIA Portal, u maakt voortaan ook connectie met 128 S7-1500- en/of 64 S7-1200-controllers. Aan elk kanaal kunt u dan een pre- of suffix toevoegen.

   

  Via het nieuwe OPC UA-clientkanaal kan data uitgewisseld worden met externe OPC UA Servers.

   

  Mobiele opvolging

  Sinds 7.4 kon u processen al mobiel opvolgen via SIMATIC WinCC/WebUX. U kunt daarvoor licenties reserveren en gebruiken van WinCC/WebNavigator, onze tweede weboplossing voor het online monitoren van processen. Op de licenties gaan we verderop dieper in.

   

  SIMATIC WinCC/WebUX is beveiligd via versleutelde HTTPS-connecties met SSL-certificaten. Ze vereist geen installatie op de client, en werkt in elke browser op zowel smartphones als tablets. Daarvoor gebruikt de toepassing standaardtechnologie als HTML5 en Scalable Vector Graphics.

   

  Voor de procesvisualisatie kan WinCC/WebUX bij de nieuwe versie overweg met standaardobjecten met direct connections, dynamische dialoogboxen, VBScript voor de animaties, Windowsobjecten, de voornaamste Smart Objects en WinCC Controls. C-scripting en faceplates of customized objects worden nog niet ondersteund.

   

  2. Vernieuwde online opvolging

  WebNavigator, waarmee u processen online opvolgt, laat voortaan toe om beelden van een multiproject ontwikkeld met de STEP7-software centraal te configureren en te publiceren. Bovendien ondersteunen WebNavigator clients nu de Horn-alarmfunctie. Tot slot werkt de software beter dan ooit, aangezien de ViewerRT load balancing (serverfarms) toelaat.

   

  3. Verbeterde grafische functies

  De Graphics Designer laat voortaan een preview toe van de WinCC-beelden in de WinCC Explorer. Bovendien beschikt u over een nieuwe library van SVG-vectorbeelden, is het gebruik van het Central Color Palette  in WebUX uitgebreid en kunt u eigen iconen toevoegen aan de toolbar van de WinCC Controls.

   

  4. Runtimesoftware krijgt boost

  Ook de runtimesoftware biedt nieuwe functies. Zoals BarChartControl, waarmee u historische data weergeeft. Of SysDiagControl, voor een systeemdiagnose van S7-1200 en S7-1500-controllers. WinCC TagLogging ondersteunt voortaan het archiveren van texttags. En bij alarmen wordt de helptext visueler voorgesteld.

   

  5. Vernieuwingen voor de licenties

  De WebNavigator-, DataMonitor- en WebUX-licenties zijn versie-onafhankelijk en countable. U kunt ze dus ook gebruiken voor WinCC Professional V14 en latere versies. Bovendien vallen ze naast elkaar te activeren op één computer.

   

  Ter herinnering: de WinCC/WebUX-licentie bestaat in twee varianten, een eerste waarmee u alleen kunt monitoren en een tweede waarmee u procesdata ook kunt wijzigen. Ze zijn beschikbaar voor 1, 3, 10, 30 en 100 concurrent clients. WinCC V7.4 SP1 bevat al één gratis monitorlicentie.

   

  Via de nieuwe ‘record function’ is het installatieproces vereenvoudigd aangezien u alle stappen kunt opnemen en hergebruiken voor meerdere pc’s.

   

  Compatibel met meer Windowsversies

  Als client en een Single User-opstelling met maximaal drie clients (zonder redundancy) is WinCC V7.4 SP1 compatibel met de volgende besturingssystemen:

  • NIEUW: Windows 10 LTSB 2015/2016 64-Bit Enterprise
  • Windows 7 SP1 (32-bit/64-bit) Professional, Enterprise en Ultimate
  • Windows 8.1 (32-bit/64-bit) Professional en Enterprise
  • Windows 10 (64-bit) Professional en Enterprise

   

  Als server is WinCC compatibel met deze versies van Windows:

  • NIEUW: Windows 2016 Server (64-bit) Standard, Datacenter Edition
  • Windows 2008 Server R2 SP1 Standard Edition (64-bit)
  • Windows 2012 Server R2 (64-bit) Standard Edition

   

  Verder werkt WinCC V7.4 SP1 niet alleen met Microsoft Office 2010 en 2013, maar ook met de 2016-editie (32-bit). Onze nieuwe software wordt bovendien geleverd met de Microsoft SQL Server 2014 Standard database. De virtualisatie verloopt via VMWare ESXi Server V6.5 en Microsoft Hyper-V 2016.

   

  Nieuwigheden in de pijplijn

  U merkt het: WinCC V7.4 SP1 biedt heel wat extra mogelijkheden. Alle bovenstaande opties zijn nu beschikbaar. De komende weken en maanden voegen we daar nog meer opties aan toe, zoals de nieuwe SIMATIC Process Historian en SIMATIC Information Server voor het archiveren en rapporteren van historische data.

   

  Hebt u V7.2 of V7.3 nodig, dan kunt u deze nog aankopen. Ook V7.0 SP3 blijft nog beschikbaar tot 30 september 2018 (zonder korting). Op 1 oktober 2017 kondigen we V7.0 SP3 wel af, en verdwijnt ze al uit de ST80 cataloog.

   

  Heeft u vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Arlette Sente

  ...
 • Katrien Valkiers 01/06/2017

  Snelle identificatie van bedieningspersoneel

  De Simatic RF1060R-lezer vormt een flexibele en gebruiksvriendelijke oplossing voor de toegangscontrole van machines en installaties. Hierdoor kunnen bedrijven de bestaande ID-kaarten van hun medewerkers ook gebruiken voor het afzonderlijke beheer van toegangsrechten, de identificatie van bedieningspersoneel en de documentatie van wie toegang tot de machines had, en wanneer. Zo kunnen niet-toegestane toegang en misbruik worden tegengegaan, en kunnen procesbetrouwbaarheid en -efficiëntie worden verzekerd. De Simatic RF1060R is in het bijzonder geschikt voor fabrikanten en toeleveranciers uit de autosector evenals voor bedrijven uit de farmaceutische industrie en de voedingsmiddelen- en drankensector.

   

   

  De Simatic RF1060R werkt binnen het HF-bereik, met een frequentie van 13,56 MH. Het ondersteunt tevens de ISO 14443 A/B (MIFARE) en ISO 15693-normen. De kaartlezer beschikt over een USB-interface (kabel van 1,8 m met USB-connector, type A) en kan worden geïntegreerd in softwaretoepassingen die onder Windows 7, 8, en 10 draaien. Hij kan ook eenvoudig in Simatic Advanced HMI-bedieningspanelen worden geïntegreerd. Met zijn compacte uitvoering is de Simatic RF1060R perfect voor toepassingen in bijzonder kleine ruimten. Dankzij de hoge beschermingsgraad (front met beschermingsgraad IP65) is hij geschikt voor belastende industriële omgevingen bij temperaturen van –25° C tot +55° C.

   

  Voor meer informatie over de Simatic RF1060R-lezer, surf naar deze link.

  ...
 • Ann Arys 29/05/2017

  Ontmoet ons tijdens Prenne op donderdag 15 juni te Flanders Expo Gent

  Prenne is de ontmoetingsplaats waar preventieadviseurs 4 maal per jaar kunnen bijscholen, elkaar ontmoeten, ervaringen kunnen delen en contacten leggen.

   

  Brandveiligheid vereist vandaag de dag een verregaand inzicht. Als toonaangevende internationale leverancier van brandveiligheidtechnologie, weten we hoe brand werkt. Deze kennis heeft bijgedragen tot de ontwikkeling van onze innoverende en hoogwaardige brandveiligheidproducten, -systemen en -oplossingen.

   

  Wij bieden:

  • Vroege en betrouwbare branddetectie

  • Duidelijke en snelle alarm- en evacuatieprocessen

  • Intelligente blussing op maat van de ruimte-eisen

   

  Voor Siemens is dit het uitgelezen moment om zijn expertise in deze wereld van brandbeveiliging te demonstreren. 

   

  Als vertrouwde adviseur, betrouwbare partner, systeemintegrator, dienstverlener en productleverancier, creërt Siemens Building Technologies brandveilige gebouwen en infrastructuren. Met onze medewerkers, onze wereldwijde aanwezigheid, onze jarenlange ervaring en technische expertise, stellen we alles in het werk om uw perfecte plaatsen te creëren.

   

  Meer informatie vindt u op https://www.prebes.be/prenne

   

  ...
 • Katrien Valkiers 29/05/2017

  Nieuwe LOGO!Power voedingsapparaten tot 100 Watt in ultrasmal ontwerp

  Met de 4de generatie van LOGO!Power heeft Siemens zijn voedingenportfolio uitgebreid met twee nieuwe voedingsapparaten, bijkomende functionaliteiten en nieuw toepassingsgebied. De breedte van deze compacte apparaten werd met 18 millimeter verminderd voor een meer flexibele montage, bijvoorbeeld op DIN-rails in verdeelborden, of direct op de muur of het plafond. Ze kunnen naadloos naast andere apparaten worden gemonteerd, bijvoorbeeld om naastliggende LOGO! logische modules te voeden. Met een rendement tot 90% over het volledige belastingsbereik en onbelaste verliezen van minder dan 0,3 Watt (W) bieden deze voedingsapparaten een uitstekend energierendement zowel in stand-by als in bedrijf.

   

   

  De geïntegreerde stroombewaking verhoogt het comfort tijdens indienststelling en servicewerken. De stroomuitgang wordt in reële tijd als spanningswaarde uitgelezen met behulp van een meetpunt. Door de eenvoudige meting met behulp van een voltmeter hoeft de gebruiker niet langer kabels te ontkoppelen zoals bij de klassieke stroommeting; het systeem wordt dus zonder onderbreking verder voorzien van gelijkspanning. De gebruiker geniet ook van een nieuw, naar onder verruimd bedrijfstemperatuurbereik van -25° tot +70 °C. Wereldwijde toepassing is verzekerd dankzij talrijke certificeringen.

   

  Het volledige persbericht kan u terugvinden op deze link.

  ...
 • Katrien Valkiers 16/05/2017

  Adidas en Siemens klaar om samen te werken aan de digitale productie van sportartikelen

  Vandaag kondigden adidas en Siemens hun intentie aan om samen te werken voor de digitale productie van sportartikelen. In het kader van een gezamenlijk onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma zullen de partners samen de adidas SPEEDFACTORY verder digitaliseren om snel, transparant en op maat van de specifieke klantenbehoeften producten te ontwikkelen.

   

  De adidas SPEEDFACTORY luidt een nieuw tijdperk in voor de productie van sportartikelen. Zo worden er nieuwe perspectieven geboden om producten te ontwikkelen die nog beter op de consument afgestemd zijn, overeenkomstig zijn unieke pasvorm en functionele behoeften. De productie van individuele sportartikelen vereist een hoge productieflexibiliteit en snelle integratie van nieuwe technologieën. Als wereldwijde marktleider voor digitale fabrieksautomatisering- en simulatieoplossingen bestaat het aandeel van Siemens uit het inbrengen van bijzonder waardevolle expertise. Dankzij een “digitale tweeling” van de SPEEDFACTORY is het mogelijk het volledige productieproces vooraf te simuleren, te testen en te optimaliseren. Het met elkaar verbinden van de virtuele en reële werelden zal de marktbevoorradingstijden inkorten, de flexibiliteit verhogen en een hogere productiekwaliteit en efficiëntie verzekeren.

   

  “Bij alles wat we doen, staan onze klanten centraal. Ze eisen van ons het hoogst mogelijke niveau van individualiteit en kwaliteit. Met SPEEDFACTORY kunnen we onze conventionele processen volledig opnieuw uitvinden om deze hoge verwachtingen waar te maken”, aldus Gerd Manz, Vice President Technology Innovation bij adidas. “Door de digitalisering van de waardeketen zullen we nieuwe technische innovaties sneller kunnen implementeren, de beschikbare middelen efficiënter en transparanter aanwenden en flexibeler op de individuele behoeften van onze klanten inspelen – om hen te bieden wat ze willen, wanneer ze het willen.”

   

  “De SPEEDFACTORIES van adidas vormen een perfecte illustratie van de productie van de toekomst”, aldus Klaus Helmrich, lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG. “De maatschappelijke trend naar steeds grotere individualisering zal met nieuwe technologieën die effectief aan deze verwachtingen kunnen voldoen tal van productieprocessen voorgoed veranderen.”

   

  De “Digital Enterprise” van Siemens is een producten- en oplossingenaanbod voor de maak- en procesindustrieën – en is gericht op bedrijven van alle formaten. De aangeboden oplossingen omvatten de volledige waardeketen gaande van productontwerp over productieplanning en -engineering, de productie zelf tot en met het leveren van diensten.

  ...
 • Katrien Valkiers 15/05/2017

  De digitale fabriek van de toekomst bestaat nu al

  De Siemens fabriek in Amberg is het voorbeeld over hoe de fabriek van de toekomst er uit kan zien. Dr. Gunter Beitinger, Vice President en Plant Manager in Amberg, over onze sterk gedigitaliseerde fabriek: “Innovatie inspireert weer nieuwe innovatie. Er is enthousiasme. En ja, wij praten écht met onze (toe)leveranciers over data.”

   

  Lees het volledige artikel op de website van Engineeringnet.

  Geschreven door Luc De Smet, EngineeringNet

  ...
 • Katrien Valkiers 08/05/2017

  MindSphere met nieuwe partners, nieuwe toepassingen en uitgebreide connectiviteit

  Siemens zet de uitbreiding van zijn cloud-gebaseerd open IoT besturingssysteem MindSphere verder met nieuwe partnerships, nieuwe apps en uitgebreide connectiviteit. Het bedrijf bundelt zijn krachten met zijn partners op de Hannover Messe om circa 50 apps te demonstreren die talrijke nieuwe functies aanbieden, zoals beperking van veiligheidsrisico's of verbeteren van de beschikbaarheid van aangesloten machines en installaties.

   

  De bezoeker kan op onze beursstand talrijke MindSphere-toepassingen en praktijkvoorbeelden uit diverse industriesectoren ontdekken – van productie- en procesnijverheid tot intelligente stroomverdeling. Siemens demonstreert deze en andere innovaties in de "MindSphere Lounge", samen met bestaande partners zoals Atos, Accenture, Evosoft, SAP en Microsoft en nieuwe partners Amazon Web Services en Bluvision. Op de Siemens-stand zullen ook diverse mogelijkheden te zien zijn voor een nog snellere, eenvoudigere verbinding van machines en installaties met MindSphere, zoals een nieuwe programmabibliotheek en een router met geïntegreerde MindSphere-connectiviteit.

   

  U kan dit persbericht verder raadplegen op deze link

   

  Meer informatie over Mindsphere vindt u op deze link

  ...
 • Katrien Valkiers 04/05/2017

  Industrie 4.0: Siemens demonstreert “digitale tweeling” op operationeel systeem

  Op zijn stand in Hal 9, met een oppervlakte van 3.800 vierkante meter, toonde Siemens onder het motto ‘Discover the value of the Digital Enterprise’ dit jaar op de Hannover Messe aan hoe bedrijven van alle formaten voordeel kunnen halen uit de digitale revolutie. Op de Siemens-stand konden bezoekers zelf ervaren hoe Siemens als koploper op het vlak van automatisering met zijn Digital Enterprise de verdere digitalisering van zijn eigen onderneming en de volledige industrie aanstuurt.

   

  Dit jaar wordt gefocust op de verdere uitbreiding van het ‘Digital Enterprise’-aanbod, waarbij Siemens virtuele en reële productiewerelden met elkaar verbindt door machines en installaties te simuleren aan de hand van digitale tweelingen, of met behulp van MindSphere, het cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem. Met voorbeelden uit de domeinen van Additive Manufacturing, Energy for Industry en de zuivelsector evenals uit de farmaceutische industrie, demonstreert Siemens hoe digitalisering nu al voor elke fase van de volledige waardeketen gebruikt kan worden en hoe klanten echt concurrentievoordeel kunnen halen uit een hogere flexibiliteit, efficiëntie en kwaliteit.

   

  Dit persbericht is beschikbaar op deze link.

  Meer informatie over Siemens op de Hannover Messe 2017 vindt u op deze link

   

  ...