Tools


Siemens Worldwide

Siemens Global Weblogs

Language

 

Contact

Technologieblog

 • 26/04/2018

  SIMOCODE Pro goes MindSphere

  SIMOCODE pro beheert laagspanningsmotoren met constant toerental en omvat uitgebreide beschermings-, bewakings- en stuurfuncties. 

  Met OPC UA-communicatie van SIMOCODE pro worden schakelsystemen omgevormd tot leveranciers van waardevolle informatie voor Industry 4.0. Enorme leesvolumes, statusrapporten en diagnose-informatie van de motor worden systematisch via Ethernet gecommuniceerd naar de plaats waar ze vereist zijn. Dit betekent dat de informatie zelfs beschikbaar kan worden gesteld in cloud-gebaseerde oplossingen zoals Siemens MindSphere – zonder bijkomende interventie in procesprocedures.

  Meer weten?
  http://w3.siemens.com/mcms/industrial-controls/en/control-devices-monitoring/motor-management/Pages/default.aspx
  ...
 • 23/04/2018

  LOGO! Logic Module innovations: nieuwe versie V8.2

  Dankzij de geïntegreerde webserver maakt u met de standaardsoftware zelf-geconfigureerde alarmteksten aan. Functieknoppen worden vervolgens gebruikt om schakelfuncties te triggeren. Met de recentste versie van deze logische module kunt u zelfs zonder enige HTML-kennis websites ontwerpen, eigen achtergrondbeelden en zelf-gedefinieerde schakelelementen creëren. En dit alles stelt u in met de geschikte weergaveresolutie voor smartphone, tablet of pc. De LOGO! webeditor plukt u trouwens gratis van het internet : www.siemens.com/LOGO
  ...
 • SINAMICS S120 Booksize C-/D-type: leveringsvrijgave

  SINAMICS S120

  De nieuwe SINAMICS S120 Booksize C/D type motormodules met nominale stroomwaarden van 24 A, 45 A en 60 A zijn vrijgegeven voor levering en zijn alleen leverbaar met interne koeling.

  De 24 A, 45 A en 60 A motormodules zijn leverbaar met dubbele overbelasting (C-type), de 24 A motormodules zijn ook voorzien van drievoudige overbelasting (D type).
  Ze vormen een aanvulling op de SINAMICS S120 Booksize C/D type motormodules 3 A-30 A, die reeds in 2015 werden vrijgegeven.

  De highlights zijn vergelijkbaar met de kleinere huidige versie:

  • Compactheid/vermogensdensiteit
  • Robuustheid
  • Bruikbaarheid

  Uitgebreide technische details op: https://support.industry.siemens.com/cs/document/109751266/sales-and-delivery-release-sinamics-s120-booksize-c-d-type-24a-45a-60a?dti=0&lc=en-WW

   

   

  ...
 • SINAMICS PM240-2 FSG: leveringsvrijgave

  SINAMICS G120

  De SINAMICS G120 PM240-2 framemaat G voor netvoedingen 3AC 400 V en 3AC 690 V zijn vrijgegeven voor levering.

  De SINAMICS PM240-2 framemaat G (FSG) is leverbaar van 160 tot 250 kW, en kan effectief werken bij een netvoeding van 3AC 400 V en 3AC 690 V.

  Hiermee kunnen klanten niet alleen naadloos hun toepassingen upgraden vanuit het standpunt van het vermogensbereik, maar wordt ook een concurrerende vermogensdensiteit aangeboden met 60% plaatsbesparing in vergelijking met traditionele tegenhangers (bijv. SINAMICS PM240 FSGX).

  Het 3AC 690V-spanningsbereik werd toegevoegd in vergelijking met de vorige FSGX-serie, zodat men niet langer moet upgraden naar een ander productgamma.

  Bovendien kan SINAMICS PM240-2 FSG ook worden gebruikt voor SINAMICS S120-toepassingen als de vermogensmodule in Blocksize.

  Kanttekening
  De leveringsvrijgave werd gegeven voor de PM240-2 FSG en de nieuwe dv/dt-filter plus VPL.

   

  ...
 • Katrien Valkiers 09/04/2018

  Een IEEE 1588 Ethernet-switch met hoge poortdensiteit vereenvoudigt de migratie naar glasvezelnetwerken

  • Hoge bandbreedte voor stijgende gegevensvolumes
  • Ideaal voor digitale onderstations, de transportsector en de olie- & gasindustrie
  • Op maat ontwikkeld met vereenvoudigde installatie en aanpassing

   

  Siemens breidt zijn Ruggedcom-productaanbod uit met een nieuwe Ethernet 19”-rackswitch. De Ruggedcom RST2228 is een robuuste Layer 2-rackswitch met 4 geïntegreerde 1/10 Gbit/s uplinks en tot 24 modulaire 10/100/1000 Mbit/s-interfaces die IEEE 1588 Transparent Clock ondersteunen. De hoge poortdensiteit helpt aanzienlijk bij het reduceren van kapitaalsuitgaven door het aantal vereiste netwerkapparaten te reduceren. Dankzij de combinatie van precieze tijdsynchronisatie en netwerkcommunicatie in één enkel netwerk behoren onderhoudskosten gerelateerd aan timingoplossingen die specifieke bedrading vereisen tot het verleden. Het apparaat is uitgevoerd met een robuuste beschermingsgraad en is geschikt voor een temperatuurbereik van -40 tot +85 graden Celsius, en is immuun voor elektromagnetische interferenties (EMI).

  Het product kan worden ingezet in de veeleisende omgevingen van de elektriciteitsdistributie en -productie, de transportsector en de olie- & gasindustrie en is ideaal voor de verwerking van steeds groeiende gegevensvolumes.

   

  De 24 modulaire 10/100/1000 Mbit/s-interfaces zijn gebaseerd op 6-moduleslots, die elk tot 4 interfaces kunnen ondersteunen. Het product kan voorgeconfigureerd worden met geïnstalleerde modules, maar is tevens geschikt voor snelle installatie en aanpassingen ter plaatse dankzij de afzonderlijk te bestellen mediamodules Ruggedcom RMM2973-4RJ45, RMM2973-4FC en RMM2972-4SFP. Hierdoor wordt de migratie van koperen naar glasvezelnetwerken eenvoudiger en wordt er zo een oplossing geboden voor een van de belangrijkste uitdagingen bij digitalisering. Bijkomende besparingen kunnen worden gerealiseerd door uitsluitend de vereiste modules voor de RST2228 aan te schaffen om aan de onmiddellijke behoeften te voldoen.

   

   

  Siemens breidt zijn Ruggedcom-productaanbod uit met een nieuwe Ethernet 19”-rackswitch. Het product kan worden ingezet in de veeleisende omgevingen van de elektriciteitsdistributie en -productie, de transportsector en de olie- & gasindustrie en is ideaal voor de verwerking van steeds groeiende gegevensvolumes.

   

  Dit persbericht is samen met een persfoto beschikbaar op

  http://www.siemens.com/press/PR2018010117PDEN

   

  Meer informatie is te vinden op www.siemens.com/rst2228

   

   

  Contact voor journalisten:

  Dr. David Petry
  Tel.: +49 (9131) 7-26616; E-mail: david.petry@siemens.com

   

  Volg ons via sociale media:

  Twitter: www.twitter.com/MediaServiceInd en www.twitter.com/siemens_press

  Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-de

  ...