Tools


Siemens Worldwide

Siemens Global Weblogs

Language

 

Contact

Technologieblog

 • Katrien Valkiers 23/02/2018

  Hands-on workshops voor de industriële sector. Schrijf u nu in!

  Volgt u ook de laatste trends op het vlak van automatisatie, innovatie, digitalisatie en optimalisatie? Woon dan vanaf 13 maart onze hands-on workshops bij, en verruim uw kennis op het vlak van:


  TIA Portal V15 - advanced


  Onze welgekende automatiseringssoftware TIA Portal is dé sleutel tot het volledige potentieel van geïntegreerde automatisering. We gaan dieper in op optiepakketten zoals ProDiag, OPC UA, multi-user engineering en andere nieuwigheden waarmee u op een gebruiksvriendelijke manier tijd en geld bespaart.

   

  Drives in Motion & Safety Integrated


  Hoe safety-functionaliteiten én frequentiesturingen binnen TIA Portal V15 integreren? Op welke manier kunnen we optimaal gebruik maken van motion en safety via PROFIsafe? Hoe het vereiste veiligheidsniveau met maximale efficiëntie voor een minimale kostprijs realiseren?
  Maak kennis met alle troeven van onze SINAMICS-aandrijvingen en ons intelligent softwarepakket SIMATIC Safety Integrated via concrete voorbeelden.

   

  Digitalisering in industrie & Mindsphere


  Digitalisering plaatst de maak- en procesindustrie voor vele uitdagingen. Siemens' 'Digital Enterprise Suite' biedt een ruim aanbod aan oplossingen die u helpen de overstap naar Industrie 4.0 te maken. De focus van deze workshop ligt op de virtuele inbedrijfname. Ook het verschil tussen 'software in the loop' (SIL) en 'hardware in the loop' (HIL) wordt duidelijk uiteengezet.

  MindSphere is Siemens' cloudbased, open IoT- besturingssysteem dat u helpt om met uw data aan de slag te gaan. U leert van dichtbij hoe MindApps assets en tags beschikbaar maakt.

  Uw deelname meteen terugverdiend!

  • Deelnemen aan een workshop kost 195 euro (excl. 21% btw), maar per inschrijving krijgt u ook 195 euro korting op SIMATIC-automatiseringsmateriaal (bij uw volgende aankoop van minimaal 1.560 euro, excl. 21% btw).
  • Combineer twee workshops en betaal slechts 325 euro (excl. 21% btw). U bespaart dus 65 euro.

   

  Elke workshop vindt 8 keer plaats op diverse locaties, tussen 13 maart en 24 mei.
  De plaatsen zijn beperkt tot 20 deelnemers per sessie.

  ...
 • Mechanische aandrijftechnologie: FLENDER, by your side

  Flender tandwielkasten en koppelingen

  Flender staat voor diepgaande kennis omtrent mechanische aandrijftechnologie, evenals de allerbeste kwaliteit in de producten en diensten. Hooggekwalificeerde en toegewijde medewerkers zijn altijd de sleutel geweest tot onze innovatieve kracht en productieve capaciteit. Zij zijn de basis van onze speciale consulting expertise, die wordt ondersteund door een vrijwel onbeperkte portfolio. Ons vermogen om onze klanten competent te adviseren met het oog op hun individuele vereisten, berust op een uitgebreide toepassingskennis en decennialange ervaring in vele sectoren van de industrie.

  Tandwielkasten

  De FLENDER® parallelle en haakse tandwielkasten maken deel uit van het veruit meest uitgebreide portfolio van tandwielkasten wereldwijd. Het portfolio omvat zowel universele tandwielkasten, toepassingsspecifieke tandwielkasten en klantspecifieke oplossingen.

  Meer info: www.flender.com/en/Products/Gear-Units/Helical-and-Bevel-Helical-Gear-Units/p/ATN00201

  FLENDER koppelingen

  Koppelingen

  Het meest uitgebreide portfolio: Applicatie-specifieke koppelingen, tandboogkoppelingen, railkoppelingen, vloeistofkoppelingen, lamellenkoppelingen, flexibele koppelingen, windturbine koppelingen, krimpschijven,…meer info: www.flender.com/en/products/couplings

  ...
 • Katrien Valkiers 08/02/2018

  Open platform MindSphere stroomlijnt data om meerwaarde te creëren

  Siemens stelde op SPS IPC DRIVES MinSphere voor, een cloudgebaseerd IoT operating systeem.

   

  Data capteren is één zaak, maar die continue gegevensstroom analyseren en inzetten zodat er effectief een meerwaarde gecreëerd wordt, is een ander paar mouwen. Siemens ontwikkelde daarom MindSphere. Op SPS IPC Drives in Nürenberg stelde het bedrijf dit cloudgebaseerd IoT operating systeem op indrukwekkende wijze voor. Gebruikers kunnen met het systeem hun data inzetten waarvoor het echt dient: om een meerwaarde te creëren voor henzelf én voor hun klanten.

   

  Lees het hele artikel op pagina 27 van het  Automation Magazine

  ...
 • Haidi Baes 23/01/2018

  SIRIUS ACT innovaties : Stofkap voor ID-sleutelschakelaars

  ID-sleutelschakelaars worden in industriële installaties gebruikt waar het activeren van functies periodiek vereist is en waar verschillende autorisatieniveaus noodzakelijk zijn. De stofkap beschermt de ID-sleutelschakelaars door vuil en stof te vermijden op de plaats waar u de ID-sleutel insteekt .

   

  • Referentie: 3SU1900-0EM70-0AA0

  Klik hier voor meer informatie.

   

  ...
 • Haidi Baes 22/12/2017

  Nieuwe 3WL10-vermogenschakelaar in compacte bouwgrootte 0

  Met de 3WL10 heeft Siemens een nieuwe open vermogenschakelaar ontwikkeld, met name in de compacte bouwgrootte 0, die nominale stroomwaarden tot 1.250 Ampère (A) kan verwerken. Met deze ontwikkeling bieden we u nu vermogenschakelaars voor nagenoeg elke toepassing, in vier bouwgroottes en vijf afschakelklassen van 630 tot 6.300 A. De 3WL10-vermogenschakelaars met communicatiefunctie beperken de ingenomen ruimte in de schakelkasten tot een minimum. Met twee individuele elektronische beveiligingen en diverse aansluitopties diverse aansluitopties kunnen ze worden geïnstalleerd in schakelkasten in overeenstemming met de norm IEC61439 en kunnen ze worden geïntegreerd in energiebeheersystemen via communicatiemodules en de interne meetfunctie.

  Maak snel de juiste keuze voor uw toepassing via de Quick Selection Guide

  ...
 • Katrien Valkiers 11/12/2017

  Toestellen voor industriële beveiliging bieden bescherming tegen ongeoorloofde toegang

  Siemens verrijkt zijn beveiligingsportfolio tegen aanvallen op software- en hardwarecomponenten op industrieel celniveau: De nieuwe Scalance SC-600 Industrial Security Appliances zijn uitgerust met een firewall (Stateful Inspection Firewall) met een gegevensdebiet tot 600 Megabit per seconde (Mbit/s). Afhankelijk van de variant kan de gebruiker ook VPN-tunnels tot 200 IPsec (Internet Protocol Security) beheren. Scalance SC-600 biedt ook handige opties aan voor netwerkstructurering via virtuele LAN's (VLAN) en Network Address Translation (NAT/NAPT). De Scalance SC-600 wordt geconfigureerd via de geïntegreerde webserver met behulp van het Simple Network Management Protocol (SNMP), Command Line Interface (CLI) of de Step 7 V15-engineeringsoftware (TIA Portal). Voor beveiligde toegang op afstand kunnen de nieuwe industriële beveiligingstoestellen via het Sinema Remote Connect-beheerplatform worden verbonden.

  Lees hier het volledige persartikel.

   

  Contact:

  Bart Boumans - bart.boumans@siemens.com

  Gregory Putman - gregory.putman@siemens.com

   

  ...
 • Sinamics S120 Booksize Motor Modules:nieuwe formaten (45A/60A) en nieuwe apparaten (24A) die minder ruimte innemen

   

   

  • Nieuwe Booksize Motor Modules voor Sinamics S120-reeks
  • Versie met dubbele (C-type) en driedubbele (D-type) overbelastingsfactor
  • 24A-apparaten vervolledigen portfolio
  • Nieuwe varianten met compact ontwerp en hogere maximumstroom

   

  Het portfolio Booksize Motor Modules werd verder uitgebreid en omvat voortaan ook compatibele nieuwe C- en D-type Sinamics S120 Booksize Motor Modules. Siemens heeft een aantal nieuwe apparaten toegevoegd aan het bestaande 3A-30A assortiment. De 24A, 45A en 60A Motor Modules zijn nu leverbaar met dubbele overbelastingsfactor (Continu C-type); de 24A modules zijn bovendien leverbaar met drievoudige overbelastingsfactor (Discontinu D-type). De nieuwe 45A en 60A apparaten zijn 33 procent smaller dan de bestaande varianten en dus uiterst compact, wat een belangrijke plaatsbesparing toelaat in de schakelkast. De maximumstroom in de 45A apparaten werd ook verhoogd van 85A naar 90A, terwijl de 60A apparaten nu geschikt zijn voor 120A maximumstroom in plaats van 113A. Een nieuwkomer in de reeks zijn de 24A apparaten, die leverbaar zijn als C- of D-type. Hiermee wordt de leemte in het portfolio tussen 18A en 30A overbrugd.

   

  Sinamics S120 is een modulair aandrijfsysteem voor hoogperformante motion control-toepassingen in machine- en systeemtechniek. De gebruiker kan kiezen uit een groot assortiment gecoördineerde componenten en functies en ze combineren volgens zijn eigen specifieke vereisten. De Motor Modules (voedingseenheden) vormen een onderdeel van het S120-aandrijfsysteem.

   

  Dit persbericht en een persfoto zijn beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2017110042DFEN

   

  Voor meer informatie over Sinamics Booksize Motor Modules raadpleeg:

  www.siemens.com/sinamics-s120

   

   

  ...