Tools


Siemens Worldwide

Siemens Global Weblogs

Language

 

Contact

Technologieblog

 • Bart Demaegdt 18/03/2017

  PROFINET in Process Control... Start here...

  PROFINET has been introduced into PCS 7 since the start of PCS 7 V8.0. The use of PROFINET creates new architectural possibilties in order to connect IO in a more flexible way consisting of potential combinations of star, line and ring architectures.

   

   

  The upcoming V9 (summer 2017) will further improve PROFINET usage by adding CiR support (Configuration in Run) and physical double redundancy. Certain industries already use the advantages of PROFINET today.

   

  Want to know more, have a look here. Your result:

   

  • Quick development of PROFINET know-how
  • Description of typical scenarios (configuration, commissioning, integration)
  • Reduction of the planning and configuration overhead.
  ...
 • Bart Demaegdt 18/03/2017

  All your relevant process control data in the palm of your hand...

  More and more there is need to have all data available at any time anywhere. Mobile devices play a crucial role into achieving this quite clearly. But how do you do it safely and secure in order to not interfere with the overall availability of the system.

  Once the architecture is put in place this working methodology enables a higher degree of flexible process control.

   

   

  More information can be found in the application note here.

   

  With the following advantages:

  • Selection assistance for a suitable remote app
  • Instructions for the initialization of remote access and operating tips
  • Reduced planning and configuration work

   

  ...
 • Bart Demaegdt 18/03/2017

  Get to know TIA Portal with the Tutorial Center

   

  Do you want to be introduced into the world of TIA Portal? A good starting point is to have a look at the TIA Portal Tutoral Center. 

  It's available as online and offline version giving you the opportunity to update you knowledge at any time.

   

   

   

  It's main content videos :

  • provide you with an overview of functions and tools in the TIA Portal
  • provide you with an overview of the smooth interaction between configuration and programming tools
  • show how to work effectively with TIA Portal
  • show how to realize various automation tasks in the TIA Portal
    

  Start here and enjoy your introduction

   

  ...
 • Bart Demaegdt 18/03/2017

  Monitor your power supply inside your DCS in 1..2..3

  The PROFINET enabled Power Supplies of the SITOP family have a ready to use library for the integration inside PCS 7. This will give you the possibilty to monitor the status of your redundancy, buffering and selectivity features of the SITOP portfolio range.

  You'll find block icons and faceplates, so the integration is done in a wink.
  Even better news, the library is free of charge

  Application Note can be found here.

   

   

  ...
 • Ann Arys 13/03/2017

  Valse brandalarmen, beter voorkomen…

  Volgens een recente Nederlandse studie zou 86 % van de brandalarmen in gebouwen vals zijn. Dit blijft een groot probleem in de beveiliging van gebouwen en zorgt voor hoge kosten. In België zijn heel weinig cijfers beschikbaar en valt de impact bijgevolg helaas moeilijk in te schatten.

   

  In het  gloednieuw FireLab te Zug in Zwitserland wordt elke Siemens branddetector aan acht verschillende vuurtesten onderworpen om perfecte betrouwbaarheid te garanderen in de meest veeleisende omgevingen.

   

  Gebouwbranden blijven wereldwijd nog steeds een groot risico. Maar de branden zijn niet het enige probleem. Heel wat brandalarmen blijken ook vandaag nog steeds vals te zijn. Volgens een Nederlandse studie zou er in amper 14% van de brandalarmen ook effectief sprake zijn van een brand. Valse brandalarmen zijn een groot probleem in de beveiliging van gebouwen en de kosten van zo’n onnodig alarm lopen al snel hoog op. Zo werden er in 2012 zowat 312.000 valse alarmen geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk. In datzelfde jaar telde de Zwitserse Fire Service Association meer dan 17.000 valse alarmen. De Gentse brandweer liet in 2014 berekenen hoeveel de 912 loze alarmen van dat jaar in totaal hadden gekost. Het resultaat was verbluffend: zowat 1,5 miljoen euro.

   

  Siemens bindt strijdt aan met valse brandalarmen

  Siemens wil komaf maken met dure valse alarmen en heeft het bedrijf sinds de opening van het FIreLab, begin 2016, heel wat onderzoek uitgevoerd. Het FireLab, gelegen in het hoofdkwartier voor Building Technologies in Zug, is een ultramodern laboratorium waar branddetectoren van de nieuwste generatie getest worden volgens gesofisticeerde methodes. “We hebben acht verschillende testbranden om onze brandmelders te controleren op hun geschiktheid voor dagelijks gebruik en om de verschillende milieuomstandigheden te testen”, vertelt Urs Schmid, hoofd van het FireLab.

   

  Branddetector getest tot in elk detail

  Elke nieuwe detector doorloopt om en bij de 1.000 tests in verschillende labo’s alvorens hij in productie gaat. In het thermisch testkanaal wordt de warmtegevoeligheid van een branddetector gemeten in verschillende klimatologische omstandigheden. Het optisch labo analyseert de verspreiding van de  rookdeeltjes. De verspreiding van rookdeeltjes geeft immer belangrijke informatie over de omvang van een brand en zelfs over welk materiaal verbrand wordt: hout, plastic, textiel, vloeistoffen,…. In het gastestkanaal analyseert men tenslotte welke gassen er ontstaan tijdens een brand. De detectoren van Siemens zijn zo gevoelig dat ze verschillende gassen kunnen onderscheiden op basis van hun golflengte en verschillende kleuren.

   

  Het resultaat ? Siemens bewijst of betaalt dé garantie tegen valse alarmen

   

  Door onze know-how, de kwaliteit van onze installaties, en de introductie van de Sinteso™ S-LINE wordt de kans op een vals alarm quasi tot nul herleid. Indien er toch een vals alarm zou optreden, garandeert Siemens u het volgende:

  • terugbetaling van de interventiekosten van de brandweer
  • een gratis onderzoek naar de oorzaak van het alarm
  • aanpassing van het concept door een specialist
  • implementatie van de aanpassingen, inclusief prestaties en materialen.
    

  Wenst u met ons in contact te komen ? Mail ons via info.sbt@siemens.com

   

   

  ...
 • Haidi Baes 10/03/2017

  Kom naar onze ‘EFFICIENT PANEL BUILDING DAYS" in mei en bouw uw schakelborden efficiënter dan ooit samen.

  EFFICIENT PANEL BUILDING DAYS - 9, 11 en 30 mei 2017


  U wilt uw schakelborden snel en dus kostenefficiënt ontwikkelen? Dan moet u tijdens elke processtap uiterst vlot en correct kunnen werken. Van de engineering over de mechanische voorbereiding tot de bekabeling en testen.

   

  De oplossing?
  Met de digitale integratie van Siemens componenten in de EPLAN software bouwt u een RITTAL kast moeiteloos samen en wint u aan flexibiliteit, productiviteit en efficiëntie. We stellen u de voordelen van deze geïntegreerde oplossing graag voor tijdens de gratis ‘Efficient panel building days’ in mei. Aan de hand van live demonstraties maken wij u in no time vertrouwd met deze tools.

   

  Mis deze kans niet en klik hier voor het agenda en registratie

  ...
 • Ann Arys 09/03/2017

  Duurzame en energiezuinige gebouwtechnologie, te ontdekken op de ISH beurs te Frankfurt

  Van 14 t/m 18 maart vindt de ISH in Frankfurt plaats: werelds’ grootste vakbeurs op het gebied van energie-efficiënte verwarming, airconditioning technologie en duurzame energie voor gebouwen, en sanitair. Als koploper in de digitalisering presenteert Siemens Building Technologies daar haar laatste innovaties en highlights.

   

  Onder het motto “Creating perfect places” laten we zien hoe u met onze producten, systemen en oplossingen een comfortabele, duurzame en energiezuinige omgeving kunt creëren voor gebouwen, rekening houdend met de actuele regelgevingen.

   

  Brengt u graag een bezoek?

   

  Graag informeren wij u op onze stand over de laatste trends en blikken samen met u vooruit in de toekomst van de gebouwtechnologie. Voor een gratis toegangskaart en meer informatie over de Siemens deelname op de ISH ga naar siemens.com/ish

  ...
 • Bart Demaegdt 07/03/2017

  Snelle beslissingen voor de digitale reis met XHQ Operations Intelligence

  Met de introductie van Versie 5.0 kan de XHQ Operations Intelligence-software van Siemens voortaan worden gebruikt op mobiele apparaten. Zo zijn de gegevens relevant voor de werking van de installatie, altijd en overal toegankelijk zijn. Met Versie 5.0 kunnen voor het eerst georganiseerde en relevante visualiseringen met één tool, de XHQ Workbench, worden geconfigureerd op zowel mobiele als desktop-apparaten. De gebruiker heeft via een interface eenvoudig toegang tot zijn werkings- en bedrijfsgegevens voor verdere analyse in Business Intelligence Tools.

   

  XHQ Operations Intelligence verzamelt en koppelt installatiegegevens van het operationele en bedrijfsniveau. Interactieve weergaven van de relevante installatiegegevens kunnen eenvoudig worden geconfigureerd volgens de wensen van elke gebruiker. Met XHQ heeft het bedieningspersoneel en  management altijd en overal toegang tot een visualisering van de actuele installatiestatus. Aan de hand van diverse methodes zoals dashboards en grafieken kunnen ze zo in real time de prestaties van de installatie vergelijken met de vooropgestelde bedrijfsdoelen.

   

  Dit persbericht is beschikbaar op deze link

  Meer informatie vindt u op deze link.

  Introductie videos hier.

  ...