Tools


Siemens Worldwide

Siemens Global Weblogs

Language

 

Contact

Technologieblog

 • Haidi Baes 26/04/2018

  SIMOCODE Pro goes MindSphere

  SIMOCODE pro beheert laagspanningsmotoren met constant toerental en omvat uitgebreide beschermings-, bewakings- en stuurfuncties. 

  Met OPC UA-communicatie van SIMOCODE pro worden schakelsystemen omgevormd tot leveranciers van waardevolle informatie voor Industry 4.0. Enorme leesvolumes, statusrapporten en diagnose-informatie van de motor worden systematisch via Ethernet gecommuniceerd naar de plaats waar ze vereist zijn. Dit betekent dat de informatie zelfs beschikbaar kan worden gesteld in cloud-gebaseerde oplossingen zoals Siemens MindSphere – zonder bijkomende interventie in procesprocedures.

  Meer weten?
  http://w3.siemens.com/mcms/industrial-controls/en/control-devices-monitoring/motor-management/Pages/default.aspx
  ...
 • Haidi Baes 23/04/2018

  LOGO! Logic Module innovations: nieuwe versie V8.2

  Dankzij de geïntegreerde webserver maakt u met de standaardsoftware zelf-geconfigureerde alarmteksten aan. Functieknoppen worden vervolgens gebruikt om schakelfuncties te triggeren. Met de recentste versie van deze logische module kunt u zelfs zonder enige HTML-kennis websites ontwerpen, eigen achtergrondbeelden en zelf-gedefinieerde schakelelementen creëren. En dit alles stelt u in met de geschikte weergaveresolutie voor smartphone, tablet of pc. De LOGO! webeditor plukt u trouwens gratis van het internet : www.siemens.com/LOGO
  ...
 • SINAMICS S120 Booksize C-/D-type: leveringsvrijgave

  SINAMICS S120

  De nieuwe SINAMICS S120 Booksize C/D type motormodules met nominale stroomwaarden van 24 A, 45 A en 60 A zijn vrijgegeven voor levering en zijn alleen leverbaar met interne koeling.

  De 24 A, 45 A en 60 A motormodules zijn leverbaar met dubbele overbelasting (C-type), de 24 A motormodules zijn ook voorzien van drievoudige overbelasting (D type).
  Ze vormen een aanvulling op de SINAMICS S120 Booksize C/D type motormodules 3 A-30 A, die reeds in 2015 werden vrijgegeven.

  De highlights zijn vergelijkbaar met de kleinere huidige versie:

  • Compactheid/vermogensdensiteit
  • Robuustheid
  • Bruikbaarheid

  Uitgebreide technische details op: https://support.industry.siemens.com/cs/document/109751266/sales-and-delivery-release-sinamics-s120-booksize-c-d-type-24a-45a-60a?dti=0&lc=en-WW

   

   

  ...
 • SINAMICS PM240-2 FSG: leveringsvrijgave

  SINAMICS G120

  De SINAMICS G120 PM240-2 framemaat G voor netvoedingen 3AC 400 V en 3AC 690 V zijn vrijgegeven voor levering.

  De SINAMICS PM240-2 framemaat G (FSG) is leverbaar van 160 tot 250 kW, en kan effectief werken bij een netvoeding van 3AC 400 V en 3AC 690 V.

  Hiermee kunnen klanten niet alleen naadloos hun toepassingen upgraden vanuit het standpunt van het vermogensbereik, maar wordt ook een concurrerende vermogensdensiteit aangeboden met 60% plaatsbesparing in vergelijking met traditionele tegenhangers (bijv. SINAMICS PM240 FSGX).

  Het 3AC 690V-spanningsbereik werd toegevoegd in vergelijking met de vorige FSGX-serie, zodat men niet langer moet upgraden naar een ander productgamma.

  Bovendien kan SINAMICS PM240-2 FSG ook worden gebruikt voor SINAMICS S120-toepassingen als de vermogensmodule in Blocksize.

  Kanttekening
  De leveringsvrijgave werd gegeven voor de PM240-2 FSG en de nieuwe dv/dt-filter plus VPL.

   

  ...