Tools


Siemens Worldwide

Siemens Global Weblogs

Language

 

Contact

Technologieblog

 • Ann Arys 15/02/2017

  Data analyse: De sleutel naar nieuwe energieoptimalisaties van gebouwen

   

  Siemens heeft zijn gamma energiebeheerproducten- en diensten verzameld onder de naam Sinalytics. Dit nieuwe bedrijfsmerk voor dataservices opent de deuren naar uiterst gesofisticeerde data analyses en naar efficiënte optimalisaties in het energiebeheer van gebouwen.

  Navigator powered by Sinalytics, het cloud-based platform van Siemens, verzamelt data over het verbruik van elektriciteit, verwarming, airconditioning en water, maar ook data afkomstig van ventielen en sensoren.

   

  Nieuw inzicht in energieprestatie van gebouwen en volledige transparantie

  Dankzij de analyse van energiestromen krijg je een nooit eerder vertoond uitvoerig inzicht in het energieverbruik van een gebouw. Dit innovatief concept helpt om de elementen met het grootste energieverbruik op te sporen en legt lacunes in traditionelere beheersystemen bloot.

   

  Met Navigator kunnen besparingen gemonitord en gecontroleerd worden.

  De gegenereerde analyses kunnen rechtstreeks geïntegreerd worden in de bestaande rapportagesystemen van de klant en bieden kostbare informatie bij het uitvoeren van gebouw optimalisaties zoals aanpassingen aan de airconditioning of de installatie van een nieuwe boiler.

   

  De toekomst: automatische benchmarking

  In de toekomst zal Navigator het ook mogelijk maken om de vraag naar energie te voorspellen en deze voorspellingen te vergelijken met werkelijk gemeten data zodat mogelijke tekorten of verstoringen worden geïdentificeerd. Automatische benchmarking door bijvoorbeeld twee gebouwen met een gelijkaardig ontwerp te vergelijken zal ook bijdragen aan de optimalisatie van gebouwbeheer.

   

  Data analyse live beleven? Breng ons een bezoek!

  Vanuit het Intelligent Building Operation Center (IBOC) in Huizingen hebben Siemens operatoren van op afstand toegang tot de technische installaties en meetgegevens van aangesloten klanten.

  Interesse voor een bezoek? Contacteer ons op info.sbt.be@siemens.com - Tel.: 02/536.65.01

   

  Lees hier het uitgebreide artikel.

  ...
 • Ann Arys 13/02/2017

  Digitalisatie als trend binnen toegangscontrole van vandaag en morgen

  De aandacht naar het beschermen van personen en infrastructuur ging de voorbije

  twee jaar in crescendo. Wat opvalt is dat het niet alleen openbare gebouwen zijn die

  worden voorzien van een meer sluitende toegangscontrole of een extra paar ogen

  in de vorm van camera’s, ook bedrijven zien er de noodzaak van in.

   

  Onze collega Thomas Vancoppernolle had hierover een gesprek met de redactie van het vakblad Top SecuritySurf door naar het volledige artikel.

   

  Contact : Thomas Vancoppernolle - +32 473786081

   

  ...
 • Ann Arys 08/02/2017

  Nieuwe catalogus rond energie-efficiënte technologie voor het volledige gebouw

  Wist u dat u tot 30 % besparingen kan realiseren dankzij intelligent technisch gebouwbeheer?

  Met Siemens kiest u voor partner in alle fasen van de levenscyclus van het gebouw.

  Deze catalogus bezorgt u een overzicht van ons portfolio.  Download hem of vraag een gedrukt exemplaar aan.

  Door het energieverbruik van uw gebouw te verlagen geniet u beperkte bedrijfskosten, lagere CO2-emissies en een positieve milieubalans evenals meer comfort voor de gebruikers van uw gebouw.

   

  Meer info op www.siemens.be/hvac

   

   

   

  ...
 • Ann Arys 07/02/2017

  Synco IC - uw HVAC installatie gemonitord via de cloud

  Digitalisering en webapplicaties bieden ons tal van voordelen, onder andere ook voor het vanop afstand (bij)sturen van uw hvac installatie.

  Bekijk de video van onze Synco IC oplossing of surf naar de website.

  Contact : Gertjan Demolon - gertjan.demolon@siemens.com

   

  ...
 • Laurence Vereycken 06/02/2017

  Een intelligente brandbeveiliging voor een sluitende veiligheid in residentiële en openbare gebouwen dank zij de SENTRON 5SM6 van Siemens

  De innovatieve brandbeveiligingsschakelaar detecteert  fouten in kabels en hun verbindingen en vormt zo een preventieve beveiliging tegen brand

   

  In Europa wordt een op de drie gemelde branden veroorzaakt door defecten in de elektrische installatie - veroorzaakt voor het grootste deel door gevaarlijke vonkenbruggen. De brandbeveiligingsschakelaar SENTRON 5SM6 van Siemens laat toe vonkenbruggen in een vroeg stadium te detecteren en uit te schakelen.  

   

  • Volgens de IEC 60364-4-42 standaard aanbevolen voor o.a. openbare gebouwen
  • Beschikbaar in 16A en 40A uitvoering
  • Te bevestigen op een 2-polige automaat of verliesstroomautomaat

   

  Meer info: www.siemens.com/afdd

   

  Video: see here 

  ...
 • Katrien Valkiers 31/01/2017

  Veiligheid is onze eerste prioriteit

  Automatisatie en digitalisering zijn hot in België. Siemens voor vele bedrijven de partner bij uitstek in hun transitie naar een digitale fabriek. Ook in 2017 lanceren we weer heel wat nieuwigheden die de stap naar een digitale fabriek een stuk eenvoudiger en veiliger maken. Siemens presenteert deze innovaties tijdens Indumation, de tweejaarlijkse hoogmis voor automatisatie. De vierde editie van de beurs staat volledig in het teken van Industry 4.0, het ideale kader om onze nieuwe oplossingen voor de digitale fabriek in primeur te tonen. Bart Boumans, Siemens’ sales specialist industriële communicatie, licht alvast een tip van de sluier op.

  “Iedereen is er intussen wel van overtuigd dat digitalisering de toekomst is. Onze klanten staan steeds verder in hun digitale omschakeling en vragen dan ook steeds meer integratie op verschillende domeinen”, vertelt Boumans. “Maar die integraties brengen ook steeds meer data-uitwisseling via bedrijfsnetwerken mee. Bedrijven willen uiteraard hun cruciale gegevens optimaal beschermen. Daardoor groeit de vraag naar veilige automatiseringsoplossingen. Dat is dan ook de rode draad doorheen ons vernieuwde hardware-aanbod.”

  Netwerkkaart wordt alleskunner
  Aan het nieuwe gamma Simatic distributed controllers worden bijvoorbeeld drie nieuwe communicatiekaarten toegevoegd, twee voor netwerkseparatie en een derde die alle courante protocollen voor telecontrole ondersteunt. “Deze systemen kunnen steeds meer, ook op het vlak van veiligheid”, vertelt Boumans enthousiast. “Zo kan de netwerkkaart CP 1543SP-1 de toegang tot een machine autonoom toestaan of weigeren.”

  Waterdichte octopus
  Ook het gamma switches werd in een nieuw kleedje gestoken. “Hier zie je pas hoe de vraag van de markt op korte tijd is veranderd”, legt Boumans uit. “We bieden onze klanten nu switches aan met een maximum van 52 poorten op één toestel. Tien jaar geleden was hier amper vraag naar, nu is dit een must voor alle centrale locaties.” Ook het uitgebreide gamma waterdichte switches speelt volgens Boumans perfect in op actuele uitdagingen.

  Zuinige helper

  Siemens vernieuwt dit najaar niet enkel het gamma switches en controllers, maar lanceert ook een volledig nieuw toestel. “De RTU3030C Low power RTU is een geweldig apparaat”, vertelt Boumans.  Het is een compact toestel dat bovendien erg weinig energie verbruikt en zelfs op batterijen kan functioneren. Standaard staat het toestel in energy saving mode. Op gezette tijdstippen schakelt het toestel automatisch in om te meten en de meetresultaten via beveiligde 3G- communicatie door te geven aan de centrale. Vervolgens keert het toestel automatisch terug naar de energy saving mode. Ideaal om bijvoorbeeld de hoeveelheid water in een watertoren te monitoren als er geen elektrische spanning aanwezig is.”

   

  Beveiligde controle op afstand

  Sinema Remote Connect is ons management platform om machines efficiënt en veilig te beheren op afstand, waar ter wereld ze zich ook bevinden. Dit platform beheert en autoriseert op een eenvoudige manier alle mogelijke beveiligde connecties. Zo kan een technicus in België vlekkeloos problemen oplossen die zich voordoen met een toestel in, pakweg, de VS. Voor mij is Sinema Remote Connect dan ook de meest interessante ontwikkeling van het jaar.

   

  En nog veel meer…

  Bart Boumans

   

  “Ook onze andere communicatiehardware wordt stevig uitgebreid of vernieuwd”, sluit Boumans af. “Zo kunnen we de groeiende honger naar slimme en veilige tools voor datacommunicatie perfect stillen.”

   

  Alle nieuwigheden ontdekken? Surf dan snel naar www.siemens.be/industrie en ontdek wat Siemens dit najaar voor u in petto heeft.

   

  Ontdekt u de nieuwste oplossingen van Siemens liever in levende lijve?

  Op 8, 9 en 10 februari 2017 presenteren wij onze slimme oplossingen voor de digitale fabriek op technologiebeurs Indumation. De vierde editie van dit driedaags technologiefestijn staat volledig in teken van Industry 4.0 en gaat door in Kortrijk Expo. Meer info via www.siemens.be/indumation. 

  ...
 • Katrien Valkiers 28/01/2017

  Temperatuurmeetsysteem verlengt de levensduur van installaties en verbetert de productkwaliteit

   

  De Sitrans TO500 is een nieuw meetsysteem voor vezeloptische temperatuurmeting. Het laat complexe temperatuurmetingen en detectie van de precieze positie van kritieke overtemperaturen toe, bijvoorbeeld in buis- en buizenbundelreactoren. De Sitrans TO500 heeft een groot aantal meetpunten (tot 48 per meetlans, afhankelijk van het temperatuurbereik) en de kleine diameter van de sensormeetlans. Hierdoor kunnen gebruikers een kleinere beschermbuis in de reactor gebruiken. Dit maakt metingen nauwkeuriger, wat de productiviteit en productkwaliteit ten goede komt. Dankzij de precieze bepaling van het temperatuurprofiel kunnen gebruikers tijdig kritieke bedrijfsstaten opsporen en tegenmaatregelen nemen. Het meetsysteem is vooral geschikt voor gebruik in de chemische industrie.

   

  De betrouwbare bepaling van het temperatuurprofiel binnen het vulsel van de katalysator is van cruciaal belang bij de katalytische omzetting van gassen en vloeistoffen in buis- en buisbundelreactoren. Het heeft een grote invloed op het verloop van de reactie, de kwaliteit van de stofomzetting en het verouderingsproces van de katalysator. Het doel is gebieden met te hoge temperaturen in een vroeg stadium op te sporen en aanpassingen te doen indien nodig, bijvoorbeeld om de reactieprocessen te optimaliseren.

   

  De Sitrans TO500 maakt gebruik van een Fiber Bragg Grating (FBG) voor de metingen. De Sitrans TO500 kan 48 FBG’s in vier kanalen (in totaal192 meetpunten) evalueren, wat het dus mogelijk maakt om temperatuurschommelingen in de kleinste ruimten met precisie vast te stellen. Bovendien is dit het eerste toestel dat FBG-gebaseerde metingen toelaat in industriële omgevingen (d.w.z. in ruwe fabrieksomstandigheden en bij hoge temperaturen).

  ...
 • Katrien Valkiers 28/01/2017

  Industrie 4.0: omarm de digitale revolutie

  Iedereen heeft de mond vol van Industrie 4.0. Maar wat levert deze digitale revolutie u eigenlijk op? Siemens Vice President Sales Thierry Van Eeckhout vat het bondig samen: “Wie vandaag digitaliseert, heeft een enorm concurrentieel voordeel op alle bedrijven die nog aarzelen om de sprong te wagen. Digitale bedrijven genieten het voordeel van een kortere time-to-market, meer flexibiliteit en efficiëntere processen, zonder daarbij in te boeten aan de veiligheid.”

   

  Wees niet bang

  Industry 4.0 zet de maak- en procesindustrie op zijn kop. Maar dat is niet noodzakelijk slecht nieuws, volgens Van Eeckhout: “Om te overleven in een steeds competitievere wereldeconomie, moeten ook Belgische ondernemingen blijven vernieuwen. Precies die innovaties stellen hen in staat om voorsprong te nemen op de concurrentie. Kortom: de digitale fabriek is de toekomst.”

   

  Internationaal succes

  Als mens, machine en proces intelligent aan elkaar worden gekoppeld, verlopen de interne processen vlotter en worden de productiekosten concurrentiëler. Zo kunnen Belgische bedrijven hun positie wereldwijd versterken. “Steeds meer lokale bedrijven zien dit in en stomen zich klaar voor deze nieuwe economie”, bevestigt Thierry. Deze bedrijven staan er bovendien niet alleen voor: digitaliseringsexperts staan klaar om hen met raad en daad bij te staan. Ook Siemens biedt een breed spectrum aan oplossingen om deze transformatie te ondersteunen en zelfs te sturen.

   

  The time is now

  In hun evolutie naar een digital factory staan bedrijven voor twee belangrijke uitdagingen: “Ten eerste moet Industry 4.0 bovenaan de agenda van CEO's en bestuurders staan”, stelt Van Eeckhout. “Zij moeten knopen doorhakken. Welke stappen  willen ze ondernemen? En welk budget trekken ze daarvoor uit?” Daarnaast moeten ze ook hun medewerkers zo goed mogelijk voorbereiden op en overtuigen van het nut van de digitalisering van hun werkgebied. Dat kan door hen verder op te leiden en hen het gebruik van nieuwe digitale tools aan te leren.

   

  Eendracht maakt macht

  De transformatie naar Industrie 4.0 is een proces van lange adem, maar wie de oversteek waagt, plukt er de vruchten van. “Samenwerking is daarbij onontbeerlijk. Niet alleen binnen een bedrijf zelf, maar ook tussen bedrijven onderling. Zowel grote organisaties als kmo’s zijn gebaat met een evolutie naar Industrie 4.0. Maar dan moeten de bedrijven wel elkaars taal spreken. Pas dan kunnen alle spelers zoveel mogelijk rendement halen uit de voordelen van Industry 4.0.”

   

  De nieuwste oplossingen van Siemens in levende lijve ontdekken?

  Tijdens technologiebeurs Indumation presenteren wij al onze slimme oplossingen voor de digitale fabriek. De vierde editie van deze technologiebeurs staat volledig in teken van Industry 4.0. Indumation gaat door op 8, 9 en 10 februari 2017 in Kortrijk Expo. Meer info via www.siemens.be/indumation

  ...
 • Bart Demaegdt 13/01/2017

  First DCS system with IEC 62443 security certification: SIMATIC PCS 7

  Because security matters, especially in process installations. Here a maximum availability of the DCS is essential to guarantee the uptime of the installation.

  The overall security approach and built-in security features were the foundations of this IEC62443 security certification.

   

   

   

   

   

   

  Want to know more: Press Release

   

  ...
 • Bart Demaegdt 05/01/2017

  Boost your engineering's efficiency with the ready-to-use TIA Portal Libraries...

  Library of general functions (LGF) structure Library of general functions (LGF) Structure

   

  TIA Portal includes already quite some basic and extended functions, but depending on the type of vertical in which you are active you might need some specific additional functions. 

  No need to re-invent the wheel, the LGF (Library of General Functions) for TIA Portal can be downloaded freely to ease up your engineerings effort.

  The library functions can be used for S7-1200(F) and S7-1500(F).

   

  More info here: FAQ with download

   

   

   

   

   

   

   

  ...