Tools


Siemens Worldwide

Siemens Global Weblogs

Language

 

Contact

Technologieblog

Entries » Blog » Compacte Gigabit IEEE 1588 Ethernet-switches voor bedrijfszekere, naadloze werking

Katrien Valkiers |

Compacte Gigabit IEEE 1588 Ethernet-switches voor bedrijfszekere, naadloze werking

  • Precieze tijdsynchronisatie overeenkomstig IEEE 1588
  • Naadloze redundantie met hoge beschikbaarheid (HSR) en parallel redundantieprotocol (PRP) overeenkomstig IEC 62439-3
  • Minder risico van stilstandtijden en communicatiestoringen
  • Gecertificeerd voor de elektriciteitsdistributie en -productie, de transportsector en de olie- & gasindustrie

 

Siemens breidt zijn Ruggedcom-productaanbod uit met twee nieuwe compacte Ethernet-switches. Als compacte Gigabit IEEE 1588-compatibele Ethernet-switches ondersteunen de Ruggedcom RSG907R en de Ruggedcom RSG909R de HSR- en PRP-protocollen (High Availability Seamless Redundancy/Parallel Redundancy Protocol) overeenkomstig de norm IEC 62439-3. Op een ogenblik dat de elektriciteitssector wereldwijd razendsnel de overstap maakt naar volledig digitale systemen, zoals digitale onderstations, kunnen de Ruggedcom RSG907R en de Ruggedcom RSG909R een rol spelen in het vermijden van inkomstenverlies door de risico’s van communicatiestoringen en stilstandtijden te beperken dankzij een redundant netwerk een met hoge storingstolerantie en een hoge bandbreedte. Naast de naadloze redundantie van de Ethernet-netwerkfuncties zijn de toestellen uitgerust met redundante voedingsingangen voor bijkomende bedrijfszekerheid. De RSG907R en RSG909R beschikken over een omvattend geheel van certificeringen met het oog op de digitalisering van de elektriciteitsdistributie en -productie, de transportsector en de olie- & gasindustrie.

 

Dankzij de precieze tijdsynchronisatie overeenkomstig IEEE 1588 zorgen de Ruggedcom RSG907R en de Ruggedcom RSG909R voor een verlaging van de kapitaalsuitgaven en onderhoudskosten, door precieze timinginformatie en datacommunicatie op één enkel netwerk te combineren.

Net zoals alle andere Ruggedcom-producten, zijn de Ruggedcom RSG907R en de Ruggedcom RSG909R uitgevoerd met een robuuste beschermingsgraad. De toestellen zijn geschikt voor een temperatuurbereik van -40 tot + 85 C, bieden een uitgebreide immuniteit tegen elektromagnetische interferenties (EMI) en een verhoogde elektromagnetische compatibiliteit (EMC), en verzekeren een ononderbroken, betrouwbare werking zelfs bij stroompieken of problemen met de stroombeveiligingsapparatuur, waardoor het risico van inkomsten- en gegevensverlies wordt verlaagd.

Beide toestellen zijn verkrijgbaar in een compacte uitvoering, met geïntegreerde DIN-railmontage en voorwaarts gerichte interfaces voor makkelijke installatie in omstandigheden met beperkte ruimte.

 

 

Siemens breidt zijn Ruggedcom-productaanbod uit met twee nieuwe compacte Ethernet-switches. Als compacte Gigabit IEEE 1588-compatibele Ethernet-switches ondersteunen de Ruggedcom RSG907R en de Ruggedcom RSG909R de HSR- en PRP-protocollen (High Availability Seamless Redundancy/Parallel Redundancy Protocol) overeenkomstig de norm IEC 62439-3.

 

Dit persbericht is samen met een persfoto beschikbaar op

http://www.siemens.com/press/PR2018010117PDEN

 

Meer informatie is te vinden op www.siemens.com/rsg900r

 

Contact voor journalisten:

Dr. David Petry
Tel.: +49 (913) 172-6616; E-mail: david.petry@siemens.com

 

 

Volg ons via sociale media:

Twitter: www.twitter.com/siemens_press and www.twitter.com/SiemensIndustry

Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

 Please login to comment