Tools


Siemens Worldwide

Siemens Global Weblogs

Language

 

Contact

Referentiegalerij

Entries » Blog » Gelijkstroommotoren bij NLMK La Louvière. Siemens reviseert in recordtijd 46 jaar oude motor van NLMK-walserij.

Katrien Valkiers |

Gelijkstroommotoren bij NLMK La Louvière. Siemens reviseert in recordtijd 46 jaar oude motor van NLMK-walserij.

Twee weken, dat is de recordtijd die Siemens nodig had voor de revisie van een kritiek onderdeel van de warmwalserij van NLMK La Louvière: een 46 jaar oude gelijkstroommotor, met een buitengewoon vermogen. Zo konden we aantonen dat we in staat zijn op bijzonder korte termijn interventies aan kritieke en niet-standaard onderdelen uit te voeren, en dit gedurende hun volledige levenscyclus.

 

Het in 1850 opgerichte NLMK La Louvière produceert plaatstaal voor verschillende sectoren, zoals de auto- en de bouwsector. Hiertoe is de site uitgerust met een warmwalserij, waar de stalen platen worden gewalst om te kunnen worden uitgetrokken en verfijnd tot een dikte van enkele millimeter. Zes in 1969 geïnstalleerde gelijkstroommotoren van Siemens leveren het vereiste vermogen voor de eindwalsen.

 

Businessuitdagingen

  • Een maand voor de jaarlijkse onderhoudsstillegging van 2016 stelt NLMK een probleem met de statorspoel van een van de zes motoren vast. Dit aan normale slijtage te wijten probleem genereert een kortsluitingrisico met mogelijk vernietigende gevolgen voor de volledige motoreenheid en alle bijhorende apparatuur.
  • NLMK vraagt Siemens om een snelle interventie, af te ronden binnen de twee weken voor de geplande stillegging voor onderhoud. Doel: het hernemen van de activiteiten van de warmwalserij bij het heropstarten van de fabriek.

 

Technische uitdagingen

  • De te reviseren motor is nog steeds een gelijkstroommotor, hoewel deze technologie steeds minder gebruikt wordt, aangezien gelijkstroommotoren vaak door wisselstroommotoren worden vervangen.
  • Het betreft een motor met een eerder ongebruikelijk vermogen van 4,5 megawatt, wat een van de grootste operationele motorvermogens in België is. De bedrijven die uitgerust zijn om aan dergelijke motoren te werken, zijn op één hand te tellen.
  • Voor het demonteren van de stator en het vervangen van de kabel die tekortkomingen begint te vertonen, is minimaal een maand werk vereist. Deze oplossing is dus niet haalbaar tijdens de jaarlijkse onderhoudsstillegging.

 

Oplossing en resultaat

  • Siemens stelt NLMK een snellere en voordeligere oplossing voor, die bovendien al haar sporen verdiend had in gelijkaardige situaties: het aanbrengen van een isolatievernis op de betreffende onderdelen.
  • De motor kon worden gedemoneerd en de stator voor revisie naar onze Duitse fabriek in Sankt Ingbert worden gezonden. Het is deze fabriek, uitgerust voor dergelijke mastodonten, die aan het eind van de jaren 1960 deze motor heeft gebouwd.
  • In Sankt Ingbert wordt de isolatievernis aangebracht op de stator en de spoel. Na de gebruikstests vertrekt de stator opnieuw richting La Louvière, waar Siemens de motor opnieuw monteert en in dienst stelt. Zo kan de warmwalslijn aan het einde van de stillegging opnieuw worden opgestart zoals voorzien.

 

Contact: Gilles De Bruecker

 Please login to comment